+36 30 902 9169 info@euromedica.hu

Orvosi ráncfeltöltés

Ráncfeltöltés

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

ráncfeltöltés alkalmas az arckarakter formázására, célzottan simítja ki a ráncokat. Biztonságos és gyors, nem műtéti eljárás. Azonnal látható, hosszantartó eredmények!

Ha ügyel arra, hogy megjelenését olyan természetes anyagok segítségével javítsa, amellyel látható, hosszantartó és esztétikus eredményt érhet el, akkor a hyaluronsavas feltöltést Önnek találták ki. Egy ebédszünetnél is kevesebb idő szükséges a kezeléshez, mely után azonnal folytathatja megszokott életvitelét. Nincs szükség előzetes tesztekre, és az eredmény azonnal látható.

Az életkor előrehaladtával a bőr idősödésének egyre több jele válik láthatóvá arcunkon. Egyre több többé-kevésbé mély ránc jelenik meg elsősorban a homlokon, a száj körül, az orcákon, a szem körül ill. látványosan elmélyül az ún. nasolabialis redő is (mely az orrszárny mellől a szájzugig húzódik). Többféle feltöltő anyag létezik, melyeket az arc megjelenésének javítására, fiatalosabbá tételére hoztak létre. Az ilyen anyagok térfogatot pótolnak és kiemelik a mély ráncokat is. Ezen anyagok közül mind eredményességével, mind pedig biztonságosságával kiemelkedik a hyaluronsav, melynek használata előtt – számos más feltöltő anyaggal ellentétben – nincs szükséges előzetes bőrpróbára.

Az anyagot a ráncok kiemelésére, arckontúr javítására vagy ajkak feltöltésére is használhatjuk. Az eredmény az arc egészségesebb, fiatalosabb és teljesebb megjelenése.

A beavatkozást elvégzése orvosi diplomához kötött, Klinikánkon minden esetben bőrgyógyász – kozmetológus szakorvos, dr. Nowinszky Tibor végzi. További oldalainkon az eljárás alapvető ismertetését olvashatja. Amennyiben ezen felül bármilyen kérdése volna, kérjük hívjon bennünket az elérhetőségben megadott számokon, vagy keressen minket személyesen a hét minden munkanapján reggel 8 és 17 óra között.

Mi a hyaluronsav?

A koncentrált, biológiailag lebomló hyaluronsav kristálytiszta, természetes alapú gélszerű anyag, amely steril állapotban, üvegfecskendőben kerül forgalomba. Természetes állapotában az élő szervezetben, a bőrben ill. bőr alatti kötőszövetben található. Egyike azon kevés anyagnak, melynek szerkezete minden élő szervezetben azonos.

Ráncfeltöltéshez a mai napig sokmillió kezelésnél használták biztonságosan a világ csaknem minden országában. Több más ráncfeltöltő készítménnyel szemben az általunk is alkalmazott készítmény nem állati eredetű anyag, emiatt kizárt bármely fertőzés átvitele és allergiás reakciókkal sem kell számolnunk.

Használata kizárólag szakorvos számára engedélyezett, aki a bőrgyógyászat – esztétikai beavatkozások terén megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkezik.

Jelentkezzen be ingyenes konzultációra:

+36 30 902 9169

Ezen természetes anyag a bőrbe, közvetlenül a ráncok alá fecskendezve térfogatot pótol, mindeközben pedig természetes módon emeli ki a ráncokat. Megkülönbözteti a többi ráncfeltöltő anyagtól az a mód, ahogyan a bőrben eloszlik, és ahogyan természetes módon képes vízmolekulákat megkötni. Ez utóbbi folyamat hozzájárul a térfogat növeléséhez, és annak folyamatos, hosszú távú fenntartásához is. A hónapok múlásával a hyaluronsav fokozatosan bomlik le a szervezetben, és mindenfajta maradvány visszahagyása nélkül szívódik fel a bőrből.

Kezelés menete

Ráncfeltöltés

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés során a tiszta, áttetsző gélt kis mennyiségekben, rendkívül vékony tűvel a bőrbe fecskendezzük. A hyaluronsav a bőrbe vagy közvetlenül a bőr alá juttatva térfogatot pótol, ezáltal eltünteti, mintegy „kiemeli” a ráncokat vagy besüppedt heges területeket. A hatás azonnali, és hosszan tartó. A bejuttatott anyag természetesen kötődik a szövetekhez, allergiás vagy kilökődési reakciót nem vált ki. Amennyiben ajakfeltöltéshez vagy arckontúr kialakításához használjuk, a gél volument és formát is ad a kezelt területnek.

1. A kezelés előtt

Előzetes teszt nem szükséges az anyaggal, bizonyos gyógyszerek szedése azonban a kezelés biztonságosságát befolyásolhatja. Bármilyen vékony tűvel végezzük is a beavatkozást, a szúrás helyén apró bevérzés keletkezhet (amely természetesen idővel nyom nélkül felszívódik), ha pl. véralvadás gátló gyógyszert szed a páciens. Tájékozatnia kell tehát az orvost a rendszeresen, ill. a kezelést megelőzően szedett gyógyszerekről is.

2. Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés nagyon gyors és egyszerű. Mivel nincs szükség előzetes bőrpróbára, a beavatkozás azonnal elvégezhető. Általában elmondható, hogy a kezelés átlagosan 20 – 30 percig tart. Az idő természetesen az Ön által igényelt beavatkozás mértékétől függően változhat; a becsült időtartam az előzetes (és ingyenes) szakorvosi konzultáció során minden esetben ismertetésre kerül.

3. Milyen elváltozás kezelhető?

A hyaluronsav ráncok és hegek kisimításához, valamint ajakfeltöltéshez és ajakformáláshoz, arckontúr kialakításához használható. A leggyakrabban kezelt területek a nasolabialis redő (az orr melletti területtől a szájzugig húzódik) és az ajkak, a glabellatáj (a szemöldökök közti terület), és a száj melletti ráncok, de szinte bármely más területen is alkalmazható. A ráncok eltüntetése a legsikeresebb az arc olyan területein, ahol a ránc – a bőrt kézzel megfeszítve – lényegesen felületesebbé válik.

4. Érzünk-e fájdalmat kezeléskor?

A legtöbb páciens a kezelést gyakorlatilag fájdalommentesnek ítéli meg. Minimális csípő érzés előfordulhat. Szakorvosi Központunkban – kérésére – lehetőség van érzéstelenítő krém előzetes használatára is az adott területen. Az ajkak formálásakor viszont többnyire érzéstelenítő injekciót adunk, itt is lehetőség van azonban a krémes érzéstelenítésre is.

Tartósság

Milyen tartós a kezelés eredménye?

A korrekció mértéke és tartóssága rendkívül változó és sok tényezőtől függ, mint pl. az adott bőrterület szerkezete, a ránc karaktere, a helyi szöveti nyomás mértéke, az injekciós technika milyensége, az anyag beadásának mélysége, az életkor, vagy pl. az életvitel. Nagyon sok függ ezen kívül a páciens bőrtípusától is.

Mindezeken felül pedig egyénenként is nagy a különbség: ugyanazon régió kezelése során, pl. a száj melletti ráncok kezelése esetén egyeseknél háromnegyed év után, mások esetében pedig jóval később, kb. másfél év után válhat szükségessé egy újabb ráncfeltöltés.

A tapasztalat alapján a legtöbb páciens az arcon történő ráncfeltöltés esetén háromnegyed évente – évente, ajakkezelést követően kb. félévente újabb kezelést igényel. Amennyiben a feltöltést egyéb kezeléssel (pl. Botox) kombináljuk, az eredmények összességében még tartósabbak lehetnek.

Mellékhatás

Biztonság. Mellékhatások?

A hyaluronsavas feltöltéssel kapcsolatos bármely bőrreakció rendkívül ritka. Ettől függetlenül közvetlenül a kezelés után (az injekciós technikából természetesen adódóan) bizonyos enyhe reakciók felléphetnek, úgymint duzzanat, bőrpír vagy érzékenység az adott területen. A tünetek néhány napon belül visszahúzódnak; ajakkezelés esetén azonban kissé később, általában egy-két héten belül.

Másféle reakció rendkívül ritka (fél ezrelék alatti), és legfeljebb kifejezetten érzékeny páciensek esetén következhetnek be. Ezen esetekben átmeneti gyulladást, duzzanatot észleltek és írtak le, mely néhány héten belül – spontán – szintén megszűnt. Előfordulhat, hogy a kezelés után átmenetileg a kezelt területeken tömöttség tapintható, mely azonban nem zavaró és szintén gyorsan felszívódik.

Ráncfeltöltés férfiaknak

Bőrünk ápoltsága biztosítja jó közérzetünket és kellemes megjelenésünket. Mivel ma már a férfiak részére is gyártanak megfelelő termékeket, így elvárjuk tőlük, hogy ők is tegyenek meg mindent a jó megjelenésért… csakúgy, mint a nők.

A bőr öregedése nem visszafordíthatatlan folyamat. Az esztétikai kezelések során figyelembe kell azonban vennünk, hogy a férfiak bőre gyakran vastagabb. Ezért a férfiak bőrén a ráncok ugyan később jelennek meg, de mélyebb barázdák alakulnak ki. Az arcvonások elmélyülnek, az arc formája megváltozhat.

Ma már lehetőségünk van azonban ezeket a ráncokat hatékonyan, helyi kezelés segítségével feltölteni, vagyis visszaadni az arc korábbi üdeségét. A kezelés sikere nem kis mértékben a bőrünknek megfelelő töltőanyag kiválasztásán múlik.

Klinikánkon Magyarországon az elsők között vezettük be a kifejezetten férfiak számára kifejlesztett  termékek használatát.

  • Biztonságos: bőrgyógyászatilag tesztelt, garantáltan szövetbarát, mely nem vált ki semmilyen allergiás reakciót.

  • Hatékony: alkalmazásával azonnali látványos, egyben tartós eredményt érünk el.
  • Kíméletes: a töltőanyagot úgy fejlesztették ki, hogy bejuttatása a legkevésbé legyen fájdalmas és hatására a természetes és fiatalos megjelenés azonnal látható legyen. Ha a beavatkozást mégis kellemetlennek érezné, lehetőség van Klinikánkon érzéstelenítő krém használatára is.

Könnyen injektálható, felszívódó gél, amely biológiai fermentációból származó hyaluronsavat tartalmaz, mely egyedülálló tulajdonságokat kölcsönöz a természetes és tartós hatás elérése érdekében.

Egy kezelés átlagosan 20 percet vesz igénybe. Ezalatt a szakorvos precízen és nagy körültekintéssel juttatja be az üvegfecskendőből a kezelt bőrrétegbe a teljesen átlátszó töltőanyagot, azonnal kiemelve, elsimítva mély ráncait.

Természetes anyagának köszönhetően semmilyen allergiás reakciót nem idéz elő, emiatt nincs szükség előzetes bőrpróbára sem. A kezelést követően az eredmény azonnal látható és hónapokon keresztül tartó feltöltő hatást biztosít, mielőbb az újabb kezelés szükségessé válna. Más sebészeti beavatkozásoktól eltérően nincs kellemetlen és hosszadalmas gyógyulási időszak. A kezelés végén azonnal folytathatja napi teendőit. Kellemes és természetes megjelenése azonnal szembetűnik.

Előtte – Utána fényképek

Az alábbiakban a hyaluronsavas kezelés előtti és utáni fényképeket mutatjuk be. Tudnunk kell, hogy ezek az eredmények – ahogyan mindezt korábban már említettük – azonnaliak. A páciens közvetlenül a beavatkozás után folytathatja tehát mindennapi tevékenységét, nincs komoly gyulladás vagy duzzanat. Az ajakfeltöltés az egyetlen kivétel: ebben az esetben számítanunk kell néhány nap – egy-két hét enyhe ödémára (duzzanatra), emiatt a beavatkozást lehetőség szerint érdemes úgy időzítenünk, hogy a beteg néhány napot otthon tölthessen (pl. szabadság, hosszú hétvége).

NASOLABIALIS REDŐ (ORRSZÁRNYTÓL SZÁJZUGIG) ELŐTTE – UTÁNA

HOMLOKRÁNC (GLABELLA TÁJ) ELŐTTE – UTÁNA

NASOLABIALIS RÁNC ÉS AJAK FELTÖLTÉS

Nagy gondot fordítunk arra, hogy a honlapunkon megjelenő információk mindig pontosak és naprakészek legyenek, törekvéseink ellenére azonban hibák, elírások előfordulhatnak. A www.euromedica.hu honlapon megtalálható tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és semmilyen esetben sem helyettesítheti az orvosi vizsgálatot, tanácsadást és diagnózist. Nem képezheti alapját semmilyen öndiagnózisnak vagy -kezelésnek, ill. nem adhat ajánlást az orvosi vizsgálat nélküli kezeléshez, gyógyszereléshez sem.

Kapcsolat

4 + 2 =

H-8360 Keszthely, Bercsényi Miklós u. 65/B.

06-83/510-724, 06-30/902-91-69

info@euromedica.hu