Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres tartós szőrtelenítés

Mik a kezelés előtti teendők?

1. Hogyan jelenjünk meg az első kezelésen?

A korábban említettek szerint a lézerfény a szőrszál festékanyagában nyelődik el. Minél sötétebb a szőrzet, annál jobb az eredmény. Az ősz, világosszőke szőrzet nem kezelhető eredményesen. Hogy a bőrben levő, festékanyagot (melanint) termelő sejteket megóvjuk, a bőr és a szőrzet közötti színeltérésnek minél nagyobbnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a beavatkozás előtt a kezelendő bőrterületet óvni kell a naptól és szolárium használata sem megengedett. Néhány héttel a kezelés előtt le kell mondanunk tehát a szoláriumról és a napozásról is. A frissen lebarnult páciensek csak saját felelősségükre kezelhetők.

A lézer csak akkor hat, ha a szőrszál még a szőrtüszőben van. Emiatt ajánlatos a kezelés előtt néhány héttel az adott területen az epilálás kerülése, a szőrszálat kihúzni tehát nem szabad, csak a borotva használata megengedett. A kezelés napján reggel leborotválhatjuk az adott területet, ügyelve arra, hogy a bőrt ne sértsük meg. Közvetlenül a beavatkozás előtt a rendelőben lehetőséges a borotválás minden területen. Amennyiben korábban a kezelendő területen herpesz lépett fel, feltétlenül tájékoztatni kell a felügyeletet ellátó bőrgyógyászt, ebben az esetben ugyanis receptköteles gyógyszer szedését rendelheti el az esetleges belobbanás megakadályozása céljából. A tablettát többnyire egy nappal a beavatkozás előtt kezdjük szedni és általában még négy napon át folytatjuk szedését.

2. Ki a megfelelő a lézeres szőrtelenítésre?

A legmegfelelőbb páciens sötét szőrzettel és világos bőrrel rendelkezik. A sötétebb szőrszálak több fényenergiát nyelnek el a szőrtüsző közelében, a világosabbak kevesebbet. Klinikánkon bőrtípusának megfelelően kezeljük. A bőrtípushoz beállított paraméterek mellett ingyenes próbakezelést végzünk minden bizonytalan esetben, majd ennek eredményétől függően állítjuk be a kúrát.

3. Intim területek szőrtelenítéséről

MedioStar® lézerberendezésünkkel lehetőségünk van az intim területek kezelésére is, mely nem túl gyakori beavatkozás még a lézeres epilálás terén sok tapasztalattal rendelkező lézerklinikákon sem. A nagyajkak, vagy éppen a végbél környékének szőrtelenítése ugyanis mind a páciens, mind a kezelő személy számára komoly kihívás. Ennek az az oka, hogy ez a terület a test egyéb régióinál lényegesen jobban el van látva érzőidegekkel, azaz itt jóval érzékenyebb a bőrünk. Ezen felül a bőrterület erősebben pigmentált (barnább), és jobban redőzött is (pl. nagyajkak). Berendezésünk kezelőfeje alkalmas azonban ezen területek kezelésére is, ha pedig kellemetlennek éreznénk a beavatkozást, Klinikánkon lehetőség van érzéstelenítő krém előzetes használatára is. Megjegyezzük mindezeken felül, hogy hölgy pácienseink intim testrészeinek szőrtelenítését minden esetben nő, akkreditált vizsgával rendelkező asszisztensnőink egyike végzi.

4. Ellenjavallatok: mikor nem végezhető a kezelés?

  • Anyajegy szőrtelenítése

  • Fényérzékenyítő gyógyszerek szedése, hegesedési, keloid hajlam

  • Terhesség, súlyos cukorbetegség, tetovált terület

  • Aktív bőrbetegség a kezelendő területen (pikkelysömör, ekcéma, kiütések stb.), mechanikus vagy kémiai hámlasztás két héten belül, sebészi lézeres bőrfelület kezelés 3 hónapon belül