Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres tartós szőrtelenítés

Hogyan is nő a szőr?

A szőr növekedése a bőr különböző alkotórészei együttműködésének következménye. A szőrszálak nem egyszerre nőnek (képződnek), hanem különböző, egymástól eltérő fázisban növekszenek: növekedési (ún. anagen), visszafejlődési (catagen) és nyugalmi - alvó (telogen) fázisban vannak. Ez azt jelenti, hogy az emberi bőr esetében - a szőrzettel rendelkező állatokkal ellentétben - a szőrzet nem szakaszosan nő, hanem minden egyes szőrtüsző – faggyúmirigy egység (ún. pilosebaceus egység) különböző fázisban van. Van, amelyik a növekedési szak elején tart, van amelyik már egy éve nő és van olyan, amelyik a növekedési szakasz vége felé tart. A különböző fázisok időtartama számos tényezőtől függ, elsősorban azonban a testtájtól. Amíg például a hajas fejbőrön a hajszálak 90%-a növekedési fázisban található, a karokon csak 70% ugyanez az arány. A visszafejlődési fázisban a szőrtüszők felszívódnak, végül pedig a szőrszálak kihullanak, és a szőrtüsző ciklusa újra kezdődik. Kifejezett melanin termelődés csak az aktív, növekedési fázisban van, csak ilyenkor roncsolható jól a szőr lézersugárzással. Az ábrán a különböző növekedési fázisok láthatóak.


ANAGEN            CATAGEN            TELOGEN

Mi befolyásolja a test szőrzetének küllemét?

A kor, genetikai tényezők, gyógyszerek, hormonális eltérések és a testtáj is befolyásolják a test szőrzetének vastagságát, hosszát és színét is. A szőrszálak vastagsága átlagosan 0,03 – 1 mm között van. A karon a szőrzet többnyire vékonyabb és világosabb, a bikini vonalban vastagabb és sötétebb. A szőrzet mennyisége az anagen (növekedési) fázis egyéb fázisokhoz (catagen, telogen) viszonyított százalékos arányától függ, valamint attól is, hogy ezen növekedési fázis milyen hosszú ideig tart.