Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

Érkezelés lézerrel

Lézeres érkezelés

Kezelés utáni teendők?

A kezelésnek gyakorlatilag nincs mellékhatása, de a beavatkozás során a bőrben keletkező hő miatt a kezelt területen előfordulhatnak vöröses és bíbor elszíneződések (hasonlít az enyhe bőrpírhoz napozás után), amelyek általában huszonnégy órán belül elmúlnak, nagyon ritka esetben két-három napig is vörös lehet a bőr. Hosszabb ideig tartó mellékhatás lehet a purpura (apró bevérzés), amely kb. egy-két hét alatt tűnik el. Kivételes esetekben (főként vastagabb átmérőjű erek kezelése során) kisebb égés vagy hólyagképződés is lehetséges, mely után apró pörk alakul ki a bőrön. Ez néhány napon belül leválik és a bőr nyom nélkül gyógyul. Komplikáció, például hegesedés vagy vérzés gyakorlatilag kizárt.

Ritkán előfordul, hogy a lézerkezelés után gyulladáscsökkentő krém használatát javasoljuk, ezt a kezelőorvos helyben fel is írja. Mivel a bőrön sebet nem okozunk, legtöbbször közvetlenül a kezelés után, de inkább egy-két nappal a beavatkozás után alapozó használata már lehetséges. Fontos megjegyezni, hogy a lézerkezelés után néhány hétig (bőrtípustól függően) a kezelt bőrfelületet napnak vagy szoláriumnak kitenni nem szabad, ill. hatásos fényvédő krém használata javasolt (lsd. ajánlott kozmetikumok). Tilos a szauna használata, és – arcon történt lézerkezelést követően – nem ajánlott az ereket tágító vagy szűkítő ételek fogyasztása sem (forró, fűszeres és csípős ételek, alkohol és feketekávé). Alsó végtagi kezelést követően (pl. seprűvénák) két héten át nap közben kompressziós harisnya viselését javasoljuk.