Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Érkezelés lézerrel

Lézeres érkezelés

A lézeres érkezelés menete

A lézerkezelés noninvazív beavatkozás, vagyis a gyógyító eljárás folyamán nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást tűszúrások, műtéti feltárás és az ezzel járó kényelmetlenségek nélkül érhetjük el.

A lézerkezelés gyors (nagy felületet is lehet egyszerre kezelni) és a rendkívül rövid impulzusoknak köszönhetően csak minimálisan kellemetlen. Betegeink általában úgy írják le az érzést, mintha vékony gumicsík csípné meg a bőrüket. Általában nem szükséges helyi érzéstelenítés vagy fájdalomcsillapítás. A kezelés után akár vissza is térhetünk a munkahelyünkre vagy a napi megszokott tevékenységünkhöz. Egy-egy ülés többnyire néhány percig tart csak, az arcon levő számtalan apró értágulat (rosacea) vagy pl. seprűvénák esetén sem több általában 20-25 percnél.

Az arcon a kisebb értágulatok a kezelés alatt többnyire azonnal eltűnnek. Néhány percen belül a kezelt bőrterület enyhén kipirosodik és éghet, emiatt – szükség esetén – hűtést alkalmazhatunk. 1-2 napon belül a bőrpír megszűnik, és a terület gyógyult. Az első ülés során általában 70–90 %-os javulást érhetünk el, de ez természetesen csak az első, személyes konzultáció során jósolhatja meg a kezelőorvos meg pontosan. Néha több ülésre is sor kerülhet.

Seprűvénák esetén legtöbbször 2-3 kezeléssel számolhatunk, közöttük 4-6 hetes szünetekkel. Minden beavatkozás után lényeges javulás várható. A beavatkozás után (nappalra) kompressziós harisnya viselése javasolható 2 héten keresztül.