Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

Érkezelés lézerrel

Lézeres érkezelés

Az érkezelő lézer

Az érkezelő lézer (DioLite®, Iridex Corp., USA)

A DioLite® amerikai orvosi diódalézer napjaink egyik legújabb és legkorszerűbb berendezése. A korábban hasonló célra alkalmazott argonlézert követő diódalézer az 532 nanométeres tartományban sugároz. Ez a hullámhosszú lézerfény a vízben nem, csak megfelelő színű szövetekben nyelődik el. A DioLite® fényét emiatt szelektíven, vagyis szinte kizárólag csak a hemoglobin, a vér vörös festékanyaga nyeli el. Ennek abszorpciós (elnyelődési) maximuma 500 nanométer körül található (lsd. bővebben a lézerfizika c. menüpontban). A lézerfény a felső fedő bőrön képes keresztülhatolni és miközben azt sértetlenül hagyja, elnyelődik a hemoglobin tartalmú struktúrákban, vagyis a vérerekben. Az elnyelődött lézerfény energiája hővé alakul és ezzel roncsolja a tágult ereket, de a szomszédos struktúrákat (szőrtüszők, faggyúmirigyek) teljesen megkíméli. A károsodott érszakaszban körülírt trombózis (vagyis érelzáródás), majd pedig gyulladás jön létre, amely négy-hat hét alatt a kezelt ér elhalványulásához és teljes felszívódásához vezet.