Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

BŐRGYÓGYÁSZAT

Bőrbetegségek

Molluscum contagiosum

Vírus (ún. poxvírus) okozta fertőző betegség, mely leginkább gyermekeken jelentkezik, felnőtteken ritkábban látjuk. Mérsékelten gyakori.

Egyedül vagy csoportosan többnyire 1-3 mm átmérőjű, gyöngyszemszerű, bőrszínű göbcsék jelentkeznek, közepükön általában tűszúrásszerű behúzódással. A kis göböket oldalról megnyomva a behúzódott nyílásokon át ritkán fehér kásaszerű massza is ürülhet.

Emberről emberre történő fertőzés, közvetlen kontaktus vagy tárgyak útján. Sokszor uszoda, közös fürdő használata után lép fel. Lappangási ideje 2-7 hét. Bizonyos bőrproblémák hajlamosíthatnak kialakulására (pl. atópiás ekzema), gyulladáscsökkentő krémek használata stb., ilyen esetben igen nagy számú elváltozás is kialakulhat.

Kezelésében legegyszerűbb módszer a fagyasztás, vagy helyi érzéstelenítő krém használata utáni eszközzel (ún. Volkmann kanál) történő eltávolítás. Klinikánkon ez utóbbi eljárást alkalmazzuk. Ezzel teljesen fájdalommentesen, hegesedés és egyéb maradandó nyom nélkül távolíthatjuk el vírusos elváltozásokat. Egyéb eljárás, mint pl. ecsetelők használata rendkívül nehézkes, bizonyos bőrterületeken nem is alkalmazható, ráadásul igen gyakran hatástalan is marad. Lézeres eltávolítás többnyire ritkán ajánlható (érthető okokból inkább csak felnőttek esetében), bár Szakorvosi Központunk rendelkezik azon sebészi lézerberendezéssel is (Erbium-YAG lézer), mellyel biztonsággal, és biztosan nyom nélkül oldható meg a feladat.

Az eltávolítás után - tekintettel arra, hogy vírusfertőzésről van szó - újabb göbcsék keletkezhetnek még (már fertőzött sejtek lehetnek a bőrben, ahol látható elváltozás nincs még), emiatt esetenként több alkalommal (általában néhány hónapos időközönként) válhat szükségessé a beavatkozás. Vagyis az eltávolított csomócskák nem térnek vissza, de újabbak még akkor „előbújhatnak”, ha a beteg újabb fertőzésen nem esett át.