Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

BOTOX KEZELÉS

A típusú Botulinum toxin. Biztonság?

Bár a Botulinum toxin az injekciót követően – megfelelő, pontos adagolás esetén – mindenféle kellemetlen vagy káros hatás visszamaradása nélkül, teljes mértékben lebomlik, rendkívül ritka esetben melléhatások felléphetnek. Ezek enyhék, és teljes mértékben visszafejlődnek.

Közvetlenül a kezelés után a szúráspontok helyén nagyon ritkán bőrirritáció és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ezt megelőzendő egy héttel a beavatkozás előtt alvadáscsökkentők szedését érdemes felfüggeszteni (pl. acetylsalicysav), melyről előzetesen minden esetben a kezelőorvos (pl. háziorvos, belgyógyász szakorvos) tanácsát ki kell kérni. Az olyan mellékhatás, mint a szemhéj vagy a szemöldök enyhe lesüllyedése, szintén rendkívül ritka, és hamar el is tűnik ez a kellemetlenség.

Képzett és tapasztalt szakorvos „keze alatt” mellékhatások azonban szinte nem is lépnek fel. Éppen ezért kell gondosan tájékozódnia, hogy mely orvosnak van megfelelő és elegendő tapasztalata és gyakorlata a kezelést illetően ahhoz, hogy a megfelelő hatást megbecsülhesse, és a beavatkozást pontosan, biztonságosan el is végezhesse. A Botox receptköteles gyógyszer, melynek használata kizárólag bőrgyógyász – kozmetológus, ill. plasztikai sebész szakorvos számára engedélyezett.

Fontos: kozmetikusok számára Magyarországon és az összes külföldi országban is tilos a Botulinum toxin alkalmazása.

A Botox szakirodalmáról és történetéről

Ahogyan azt korábban már említettük, az A típusú Botulinum toxint (BTX-A) csaknem húsz éve alkalmazzák a mimikai izommozgás által kiváltott ráncok kezelésében.

A Botox esztétikai bőrgyógyászatban történő alkalmazásának első publikációját 1990-ben a „Journal of Dermatology and Surgical Oncology” című orvosi folyóiratban közölték le.

Jean Carruthers, a kanadai Vancouver egyetemének szemész professzor asszonya 1982-től részt vett a dr. Alan Scott vezette, strabismussal (kancsalság) kapcsolatos klinikai vizsgálatsorozatban. Férjével, Alastair Carruthers-el együtt, aki ebben az időben a vancouveri egyetem Bőrsebészeti Osztályának vezetője volt, a betegek által észlelt és leírt hatást az anyag mimikai izmokra kifejtett hatására vezették vissza. Ezek után már célzottan kezelték a glabelláris régiót (haragos ráncok), ezt követően pedig folyamatosan következtek a szarkalábak, az orr melletti redők majd az álltáj is. Blitzer, a columbiai egyetem fül-orr-gégész professzora 1993-ban beszámol a homlokrégió és a platysma (nyaki bőrizom) kezeléséről is.

Mindeközben átfogó klinikai vizsgálatok folytak az A típusú Botulinum toxin különböző arci régiókban történő esztétikai alkalmazásával kapcsolatban. A több mint 4.000 (négyezer!) tudományos orvosi publikációval a Botulinum toxin ma a legjobban vizsgált, legátfogóbban tesztelt és kipróbált hatóanyagok közé tartozik.

Megemlítendő, hogy jelenleg vizsgálatok folynak egy új, komplexfehérje mentes A típusú Botulinum toxin formulával is, melynek az esztétikai felhasználásával kapcsolatos első publikációk meg is jelentek már.