Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

BOTOX KEZELÉS

Hogyan hat a Botulinum toxin?

Az A típusú Botulinum toxin egy természetesen is előforduló bakteriális fehérje. A Clostridium botulinum baktériumból állítják elő anaerob (levegőtől elzárt) körülmények között.

Az A típusú Botulinum toxin az izmok bénulását okozza. Amennyiben injekcióval izomba adjuk be, az anyag célzottan blokkolja az adott helyen az idegimpulzust, ezáltal pedig az idegingerület átadását az izom felé. Az idegméreg kihasználja az idegsejtek kémiai jelzőrendszerének mechanizmusát. Az idegsejtekből kis fehérje-lipid zsákocskák szállítják a felszínre a kémiai ingerületátvivő anyagokat, más néven neurotranszmittereket, melyek a felszínen kiszabadulnak. A kiürült zsákocskákat az idegsejtek mintegy beszívják és újra felhasználják. A Botulinum toxin a zsákocskák fontos anyagához, a synaptotagminhez kapcsolódik, és a zsákba burkolózva "szökik be" a sejtbe. Aztán a sejten belül kiszabadulva megakadályozza az izmok összehúzódását kiváltó acetylcholin ingerületátvivő anyag felszabadulását, s a környező izomzat mozdulatlanná bénul.

A teljes hatás 10-14 nap alatt épül fel teljes mértékben, majd kb. 3-6 hónapig tart. Ezután az ingerület átvitel az idegsejtek és az izom közt helyreáll, és az izomzat újra képes az összehúzódásra. Emiatt szükséges a Botox kezelést időszakosan megismételni kívánt esztétikai hatás fenntartásához.

Engedélyezett és hatásos szer az ideggyógyászati (neurológiai) gyakorlatban

Az A típusú Botulinum toxin a 80-as évek eleje óta engedélyezett gyógyszer a mozgászavarok (dystonia), féloldali arcbénulás, ill. blepharospasmus (szemhéjgörcs) kezelésében. Ezen túlmenően alkalmazzák izomgörcs vagy ún. spastikus izom megbetegedések esetén is felnőtteken és gyerekeken egyaránt.

Szerepe az esztétikai beavatkozások esetében

Izomlazító, ill. bénító hatása miatt az A típusú Botulinum toxint a 90-es évek közepétől egyre gyakrabban kezdték alkalmazni a mimikai izmok okozta ráncok kezelésében, és ez a szám folyamatosan, exponenciálisan nő azóta is. A hónalji fokozott izzadás (axillaris hyperhidrosis) kezelésében is rendkívül jó eredményeket érhetünk el vele.