Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

BOTOX KEZELÉS

Az A típusú Botulinum toxin

Az A típusú Botulinum toxint (Vistabel®, Botox®) rendkívül hatásos ránckezelő szerkért tarjuk számon, melyet a 90-es évek közepétől használunk a mimikai ráncok megoldására. Különösen a homlok és a glabelláris ránc („haragos ránc”) esetében hatékony, amely tényt mostanra már – a napi terápiás gyakorlat tapasztalata mellett - számtalan tudományos, orvosi tanulmány is igazol. Emellett a Botulinum toxint évtizedek óta sikerrel alkalmazzák az ideggyógyászati kezelések során is.

Hatékony izomlazítás

A homlok és szem környékén alkalmazott, rendkívül kis mennyiségű, célzottan az izmokba, apró szúrásokkal beadott Botulinum toxin ezen területek átmeneti ellazítását okozza. Az izmok ellazulása miatt kisimulnak a már meglévő ráncok, és a kezelést követően a mimikai izmok túlzott, erőteljes mozgása miatt a későbbiekben egyébként kialakuló új ráncok keletkezése is megakadályozható. A kezelés elsősorban a felületesebb ráncok és a mimikai ráncok esetében eredményes önmagában is. A mélyebb ráncok kezeléséhez gyakran alkalmazunk – a Botox mellett kombinációban – hyaluronsavas töltést is.

Hosszantartó hatás

A kezelés eredménye általában már néhány nap múlva észlelhető (az esetek többségében a 2.-7. nap között alakul ki a hatás). Többnyire két hét múlva észleljük a maximális hatás kialakulását. Idővel aztán a kezelt izom teljes mértékben újra regenerálódik, és a csökkent vagy éppen csaknem teljesen megszűnt izommozgás újra visszatér. Átlagosan 3-6 hónap alatt áll vissza a páciensek legnagyobb részénél a korábbi, teljes izomfunkció. A ráncok azonban általában sokkal kevésbé kifejezettek ilyenkor is, mint amilyenek a kezelés előtt voltak.

Biztonság - a sokéves tapasztalatok alapján

Az ideggyógyászatban és a ránckezelésben is évtizedek óta alkalmazott Botox (A típusú Botulinum toxin) kezelés a tapasztalatok alapján tehát ma teljességgel biztonságosnak számít. Minden pozitív tapasztalatunk ellenére azonban enyhe mellékhatások természetes ez esetben is felléphetnek, leginkább az injekció beadásának helyén: bőrirritáció és duzzanat előfordulhat. Nagyon fontos, hogy a Botox kezelést csak tapasztalt szakorvos végezze, aki a beadandó mennyiséget és a hatástartamot is pontosan meg tudja ítélni.