Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

BOTOX RÁNCKEZELÉS

Botox (Botulinum toxin A) kezelés

(Visatbel®, Botox®)

Az eljárás elsősorban az erőteljes, ún. mimikai ráncok eltüntetésére, ill. az izzadás látványos mértékű csökkentésére alkalmas. A készítményt az orvos apró, rendkívül vékony injekciókkal juttatja a bőrbe ill. az alá, ahol az néhány napon belül kifejti hatását. Ennek eredménye ráncok esetében minimálisan 3-4 hónapon át, maximálisan 7, nagyon ritkán pedig ennél is jóval tovább tart. Izzadás kezelés esetén a hatás többnyire 6 hónap vagy annál is hosszabb.

  Jellemzően a következő területeket kezeljük Botox-al:

 • glabelláris ráncok (szemöldökközti, vagy ún. „haragos ráncok”)

 • keresztirányú, vízszintes homlokráncok

 • szarkalábak

 • fokozott izzadás esetén a hónaljakat

Bizonyos esetekben (erről a későbbiekben szintén részletesen olvashat), pl. nagyon mély szemöldökközti ráncok esetén, a kezelést hyaluronsavas ráncfeltöltéssel is kiegészíthetjük.


A ráncok többségének kialakulásában döntő jelentőségű a mimikai izmok erőteljes működése, az arcizmok naponta akár több százszor történő összehúzódása. A kezelés ezen izmok működésének átmeneti korlátozásával akadályozza meg a ráncképződést és szünteti meg a már kialakultakat, de képes látványos mértékben csökkenteni a hónalji izzadást is.

A Botox receptköteles gyógyszer, melynek használata kizárólag olyan (bőrgyógyász – kozmetológus, ill. plasztikai sebész) szakorvos számára engedélyezett, aki a bőrgyógyászat - esztétikai beavatkozások terén megfelelő képzettséggel, tanúsítványokkal és tapasztalattal rendelkezik. Fontos: kozmetikusok számára Magyarországon és az összes külföldi országban is tilos a Botulinum toxin alkalmazása.

A kezeléssel kapcsolatosan számtalan tévhittel és indokolatlan félelemmel találkozunk a betegeinkkel való konzultáció, az előzetes megbeszélés, vagy éppen már a kezelési terv felállítása során is. Ezekkel kapcsolatosan a további menüpontokban részletes leírást találhat, előzetesen azonban néhány alapvető kérdésre már itt reagálunk.

  Tévhitek és indokolatlan félelmek:

 • a beavatkozás biztonságos, sok millió páciens kezelését végezték már el világszerte ezzel az anyaggal, nagyjából a kilencvenes évek közepe óta

 • a kezeléshez használt anyag mennyisége rendkívül csekély, és csak célzottan ott hat, ahová a beadás történt

 • a helyesen kivitelezett kezelés után arcunk nem lesz kifejezéstelen, mimikátlan vagy éppen mimikaszegény, vagyis nem a beavatkozás ténye „tűnik fel” társunknak vagy ismerőseinknek, hanem az arc kipihent, szép és természetes volta

 • a látványosan mimikaszegény, merev arc a nem megfelelően (pl. túlzottan gyakran, nagy mennyiségekkel történő, vagy éppen nem az előírt területekre beadott Botox hatására alakulhat ki csak. A sokszor csaknem ijesztő képek alapján sokan hiszik tehát tévesen, hogy ez a megfelelően kivitelezett Botox kezelés esztétikai eredménye.

 • a hatás elmúltával – amennyiben a páciens nem ismétli meg a Botox kezelést – ráncai nem lesznek mélyebbek vagy csúnyábbak (ezt a kérdést érdekes módon pácienseink szinte mindegyike felteszi az első találkozáskor)