Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

ORVOSI RÁNCFELTÖLTÉS

Ráncfeltöltés

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés során a tiszta, áttetsző gélt kis mennyiségekben, rendkívül vékony tűvel a bőrbe fecskendezzük. A hyaluronsav a bőrbe vagy közvetlenül a bőr alá juttatva térfogatot pótol, ezáltal eltünteti, mintegy „kiemeli” a ráncokat vagy besüppedt heges területeket. A hatás azonnali, és hosszan tartó. A bejuttatott anyag természetesen kötődik a szövetekhez, allergiás vagy kilökődési reakciót nem vált ki. Amennyiben ajakfeltöltéshez vagy arckontúr kialakításához használjuk, a gél volument és formát is ad a kezelt területnek.

1. A kezelés előtt

Előzetes teszt nem szükséges az anyaggal, bizonyos gyógyszerek szedése azonban a kezelés biztonságosságát befolyásolhatja. Bármilyen vékony tűvel végezzük is a beavatkozást, a szúrás helyén apró bevérzés keletkezhet (amely természetesen idővel nyom nélkül felszívódik), ha pl. véralvadás gátló gyógyszert szed a páciens. Tájékozatnia kell tehát az orvost a rendszeresen, ill. a kezelést megelőzően szedett gyógyszerekről is.

2. Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés nagyon gyors és egyszerű. Mivel nincs szükség előzetes bőrpróbára, a beavatkozás azonnal elvégezhető. Általában elmondható, hogy a kezelés átlagosan 20 - 30 percig tart. Az idő természetesen az Ön által igényelt beavatkozás mértékétől függően változhat; a becsült időtartam az előzetes (és ingyenes) szakorvosi konzultáció során minden esetben ismertetésre kerül.

3. Milyen elváltozás kezelhető?

A hyaluronsav ráncok és hegek kisimításához, valamint ajakfeltöltéshez és ajakformáláshoz, arckontúr kialakításához használható. A leggyakrabban kezelt területek a nasolabialis redő (az orr melletti területtől a szájzugig húzódik) és az ajkak, a glabellatáj (a szemöldökök közti terület), és a száj melletti ráncok, de szinte bármely más területen is alkalmazható. A ráncok eltüntetése a legsikeresebb az arc olyan területein, ahol a ránc - a bőrt kézzel megfeszítve – lényegesen felületesebbé válik.

4. Érzünk-e fájdalmat kezeléskor?

A legtöbb páciens a kezelést gyakorlatilag fájdalommentesnek ítéli meg. Minimális csípő érzés előfordulhat. Szakorvosi Központunkban - kérésére - lehetőség van érzéstelenítő krém előzetes használatára is az adott területen. Az ajkak formálásakor viszont többnyire érzéstelenítő injekciót adunk, itt is lehetőség van azonban a krémes érzéstelenítésre is.