Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres tartós szőrtelenítés

Hogyan zajlik a kezelés?

Az egyes kezelések időtartama a bőrfelülettől függően kb. 10 perctől egy óráig terjed. Többnyire nincs szükség semmilyen érzéstelenítésre. A bőrfelület (géllel történő) előhűtése is felesleges, csak a beavatkozás után lehet szükség gyulladáscsökkentő krém vagy hűtés alkalmazására. A lézeres beavatkozást szakképzett, akkreditált lézervizsgával rendelkező szakasszisztensek végzik, bőrgyógyász - kozmetológus szakorvos felügyelete mellett. Az epilálás során védőszemüveget kell viselni, amit csak a kezelést végző kifejezett utasítására vehetünk le.

Érzünk-e fájdalmat a kezelés közben?

Általában enyhe csípő, vagy szúró érzést igen. A kezelőfejbe épített hűtőegység ellenére néha enyhe meleget érzünk. Az egyes bőrterületek érzékenysége változó, a páciensek döntő többsége azonban a kezelést rendkívül jól tolerálja. Amennyiben az első beavatkozást mégis kellemetlennek érzi a páciens, azt a kezelőnek jelezni kell, hogy a berendezés beállításain változtathassunk. Lehetőség van ezen felül a további kezelések során hatásos érzéstelenítő krém használatára is, melyet kb. fél-egy órával a beavatkozás előtt viszünk fel a bőrre.

Megjegyzendő még, hogy hölgyek esetén menstruáció alatt lehetőség szerint kerüljük a beavatkozást, mivel ilyenkor a bőr érzékenysége valamelyest kifejezettebb, vagyis az érzékenyebb területeken az esetleges kissé csípő érzés erősebb lehet. Tudnunk kell azonban, hogy nincs minden páciensre vonatkozó egységes szabály, ezért javasoljuk – ha erre lehetősége van – az epiláció beállítása előtt egy kis területen próbakezelés elvégzését, melyre Klinikánkon ingyenesen bármely időpontban lehetősége van; a várakozási idő minimálisra csökkentése érdekében javasoljuk azonban az előzetes bejelentkezést.