Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres tartós szőrtelenítés

Mi a MedioStar® lézer?

A MedioStar® egy diódarendszerű orvosi lézerberendezés, melyet kifejezetten szőrtelenítésre terveztek. Rendelkezik FDA minősítéssel, melyet csak a legmagasabb technikai és biztonsági előírásoknak megfelelő készülékek kapnak meg az USA-ban. A lézer 810 nm-es fénye kifejezetten a szőrszálban ill. a szőrtüszőben található festékanyagban, a melaninban nyelődik el a legnagyobb mértékben. Hogy a bőr szintén melanint is tartalmazó képleteit megvédjük, a MedioStar® egy szabadalmaztatott hűtött kézidarabot használ, mely a bőrt a kezelés során lehűti és így a hőkárosodástól megvédi. A hűtött (és a bőrrel folyamatosan érintkező) kézidarabnak enyhe érzéstelenítő hatása is van.

Hogyan távolítja el a MedioStar® a szőrzetet?

A berendezés által emittált (kibocsátott) fényt a szőrtüszőben található festékanyag nyeli el. A lézerfény csak a másodperc töredékéig (5-30 ms) aktív, vagyis pulzáló módon működik. Egy impulzus (a leadott energiához mérten) elég hosszú azonban ahhoz, hogy a szőrtüszőt elroncsolja. A 810 nm-es fény energiája a szőrszálban hővé alakul, mely a szőrtüsző roncsolását okozza. Ezen károsodás a szőrzet csökkent visszanövéséhez, vagy a szőrtüsző tartós pusztulásához vezet.
Mi a különbség a lézer és a villanófény (IPL) között?

A villanófény nem lézer, hatékonysága a szőrtelenítésben nagyságrendekkel elmarad a lézerberendezésekétől, ráadásul a megközelítő eredmény eléréséhez többnyire sokkal több kezelésre van szükség. A lézerrel ellentétben, mely esetén csak egy adott hullámhosszú fénnyel dolgozunk (amely a leginkább alkalmas az epilálásra, esetünkben 810 nanométer), addig az IPL gépek nem képesek erre. A gépek többsége 550-1200 nm hullámhossz között, nagy hullámhossz tartományban sugároz, és mivel 980 nm felett lényegesen megnövekszik a bőr víztartalmának fényelnyelő képessége, így a sejtekben levő víz igen nagyfokú felmelegedése, vagy akár égés következhet be. Összefoglalva tehát az IPL berendezések nagy hullámhossz tartományban sugároznak, vagyis fényük sok esetben a bőrben is elnyelődik, megégetve azt. Bőrgyógyászként gyakran kell kezelnünk IPL beavatkozást követően pigment zavarral, égési sérüléssel, barna foltokkal, sőt esetenként hegesedéssel hozzánk forduló betegeket. A módszer további hátránya, hogy a beteg többségénél a kezelés után a bőr kb. egy hónapig kifejezetten érzékennyé válik a napra. Mindezeken felül, igen alacsony energiával működő IPL berendezést mutattak már be a világon, melyet a hajnövesztésben javasolnak alkalmazni. Vagyis az IPL (villanófényes) szőrtelenítés esetében, igen alacsony energia beállítás esetén nemcsak elégtelen, hanem elméletileg fordított hatás is elképzelhető. A problémát súlyosbítja, hogy csak a gyártókon múlik kinek adják el ezeket a (lézereknél sokszorosan olcsóbb) készülékeket, ráadásul Magyarországon jelenleg (ezen ismertető megírásának pillanatáig) semmilyen szabály vagy törvény sem szabályozza hogy kik, milyen szakképesítéssel végezhetnek szőrtelenítő beavatkozást. Ebben a témában talán az egyik legjobb összefoglalás a Haut c. szaklapban jelent meg: Die Haut 6/2005. Band XVI/257-259. Reinhard W. Gansel, Laser Medizin Zentrum Rhein-Ruhr, Essen: Gefahren und Nebenwirkungen bei unsachgemässer Anwendung der IPL- oder Blitzlampen-Technologie in Medizin und Kosmetik (Az IPL és villanófény-technológia szakszerűtlen alkalmazásának veszélyei és mellékhatásai az orvoslásban és kozmetikai kezelésben).