Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Érkezelés lézerrel

Lézeres érkezelés

Gyakori kérdések a lézeres érkezelésről (FAQ)

Ezen az oldalon a gyakran feltett kérdésekre igyekszünk válaszolni. Amennyiben mindezek ellenére nem találja meg az Önt személyesen érdeklő választ, a keszthelyi Euromedica Egészségügyi Szolgáltató Központ szívesen válaszol személyes kérdéseire az elérhetőségben megadott telefonszámokon, vagy e-mailben, minden hétköznap reggel 8 és délután 18 óra között. Sürgős esetekre a megadott mobil számon (30/902-9169) rendelési időn kívül is biztosítjuk elérhetőségünket. Legyen azonban figyelemmel arra a tényre, hogy az e-maileket (szervezési okokból) csak némi késéssel tudjuk megválaszolni. A gyors kapcsolatfelvétel céljából kérjük, hívjon bennünket telefonon!

Felhívjuk figyelmét: az általunk nyújtott információk nem helyettesítenek semmilyen orvosi diagnózist vagy terápiás javaslatot. Ez kizárólag az orvos és beteg személyes találkozójakor, a konzultáció és vizsgálat során állapítható meg. Kérjük minden orvosi, vagy kozmetológiai beavatkozás esetén, még a kezelés előtt kérje ki bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosunk véleményét. Klinikánkon a lézeres bőrgyógyászati beavatkozások ill. kozmetológiai kezelések (pl. ráncfeltöltés, lézeres epiláció stb.) előtti konzultáció minden esetben ingyenes.

A témában leggyakrabban feltett kérdések a következők:

1. Van-e hosszú távon bármely káros hatása a lézereknek?
Nem ismert ilyen hatás. Az orvosi lézerberendezések bevezetése óta vizsgált kérdés, semmi ilyen jellegű adatunk nincs. Tekintettel azonban a lézerek napjainkban világszerte elterjedt, mindennapos használatára, feltételezhető, hogy amennyiben bármilyen nem azonnali káros hatás felléphetne, arra már vélhetően felfigyelt volna a szakma.

2. Van-e radioaktív sugárzáshoz köze a lézernek?
Nincs. A lézer tisztán fény, melyről több információt a lézeres alapfogalmak közt talál.

3. Okozhat-e szemkárosodást a lézer?
Szemkárosodás nem léphet fel, tekintettel a védőszemüveg viselésére, mely az adott hullámhosszú lézer fényét 100%-ban kiszűri. Ezek a speciális szemüvegek a lézerberendezés tartozékai, kifejezetten az adott gép által kibocsátott hullámhosszú fényhez tervezték és vizsgálták be őket. Viselésük a kezelőszemélyzet és a páciens számára is alapkövetelmény.

4. Milyen mellékhatások léphetnek fel?
A beavatkozás utáni percekben a kezelt terület enyhén kipirulhat, vagy megduzzadhat. Ezen elváltozások nagyon gyakran lépnek fel, és általában egy napon belül visszafejlődnek. A páciensek enyhe napégéshez hasonlítják az érzést. Ezeket a tüneteket korábban említettük már; nem nevezhetőek azonban valódi mellékhatásnak, inkább a kezelést követő ritka, és nem minden esetben fellépő ártalmatlan és nem kifejezetten kellemetlen jelenségeknek, melyek gyorsan meg is szűnnek. Mellékhatásnak a nem várt, a betegnek problémát okozó elváltozások, mint pl. a komolyabb bőrgyulladás, erőteljes hólyagképződés, vagy éppen pigmentzavar nevezhető. Szakszerű kezelés mellett azonban az esély ezek kialakulására rendkívül kicsi, és megfelelő előzetes vizsgálattal meg is előzhetjük őket (pl. fényérzékenyítő gyógyszerek szedése, belgyógyászati betegségek stb. előzetes felderítése).

5. Terheseken alkalmazható-e a lézeres érkezelés?
Terheseket nem kezelünk. Ennek elvi alapja van. Tudtunkkal nincs ugyan adat arra, hogy bármely esetben lézeres kezelés során a magzat károsodása lépett volna fel, mégis a tervezhető beavatkozásokat (pl. a lézeres kezelések mindegyikét, de az egyéb, sebészi műtéteket is) csak a terhesség lezajlása után végezzük el.

6. Mindenkinél hatásos a lézeres érkezelés?
Az előzetes szakorvosi vizsgálat során igen jó eséllyel megítélhető a várható eredmény. Ha azonban a végeredmény bizonytalan, minden esetben (ingyenes) próbakezelést végzünk, és csak ennek eredménye alapján vállaljuk a további beavatkozásokat.

7. Mi alakítja ki a lézeres érkezelés árát?
A lézerberendezések ára rendkívül magas, ez igaz a DioLite® esetében is. Ehhez társul még a rendkívül magas szervizköltség is. A gép kezeléséhez ill. felügyeletéhez orvosi diploma szükségeltetik. Mind az orvos, mind pedig a kezelőszemélyzet számára drága, részben külföldi tanfolyamok, ill. vizsga megszerzése követelmény. A kezelés díjáról a kezelendő felület nagysága, kiterjedése, vélhető mélysége és a megbecsülhető impulzusszám alapján döntünk, és várható maximális összegét a kezelés megkezdése előtt ismertetjük betegeinkkel.

8. Hogyan lehetséges, hogy az Euromedicában a lézeres érkezelések árai lényegesen olcsóbbak, mint hasonló berendezésekkel dolgozó egyéb klinikákon?
A választ részletesen lsd. „Áraink” című menüpontban.

9. Milyen fényvédőt használjak a kezelés után?
A kevésbé zsíros készítményeket javasoljuk, a faktorszám pedig bőrtípustól függően lehetőség szerint minél magasabb legyen. Ajánlott kozmetikumaink közt választ talál erre is.

10. Miért nem szabad napozni a kezelés után közvetlenül, és a kezelés előtt sem?
A kezelés előtt azért nem, mert az erősen lebarnult bőr esetén az egyébként megfelelő kezelési energia esetén a bőr megéghetne; ilyen esetben egyébként a kezelést nem vállalhatjuk. Kisebb energiával ugyan elkerülhető volna a bőrgyulladás, ekkor azonban az érkezelés hatékonysága nem volna megfelelő.

11. Mely terület nem kezelhető a lézerrel?
Intim területeken, szemhéjon és a szem közvetlen közelében nem alkalmazható az eljárás.

12. Nyáron dolgoznak az érkezelő lézerrel?
A nyári hónapokban általában nem kezelünk, ősztől tavaszig azonban minden további nélkül alkalmazható a lézeres megoldás. Napos időszakban értelemszerűen ilyenkor is hatékony fényvédő krém használata javasolt.