Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

LÉZER KEZELÉSEK

Lézersebészet

A sebészi lézerkezelés lefolyása

Előzetes érzéstelenítés után, mely esetenként injekció nélkül, érzéstelenítő krém alkalmazásával is történhet, a korábban említett és ismertetett CO2 (széndioxid) és Erbium-YAG lézer segítségével a bőrkinövést, kozmetológiailag zavaró bőrelváltozást, vírusszemölcsöt elpárologtatjuk; mindeközben füst keletkezik, melynek elszívásáról gondoskodunk. A páciens védőszemüveget visel, melyet csak az orvos kifejezett utasítására vehet le. A beavatkozás során az eltávolított bőrelváltozás helyén feketés pörk (széndioxid lézer) vagy felületes horzsolásszerű seb (Erbium-YAG lézer) keletkezik. Előbbinél kötésre többnyire nincs is szükség, hiszen a pörk a sebet teljesen lezárja, utóbbinál azonban minden esetben speciális hámosító krémmel történő kötést alkalmazunk.

A két eljárás közti különbség a két lézer hőhatásán alapul. Míg a széndioxid lézer a környező szöveteket jobban felmelegíti, ezáltal elszenesítve (szakszóval: karbonizálva) azokat (vagyis fekete pörk képződik), addig az Erbium lézer elképesztően kis hőhatással bír (lsd. még: lézerek működési elve). Képes az eltávolítani kívánt elváltozást úgy „kirobbantani” a bőrfelszínből, hogy a környező bőrszövet gyakorlatilag fel sem melegszik; ha pedig nincs hőkárosodás, a seb igen gyorsan, szövődménymentesen, hegesedés és fájdalom nélkül gyógyulhat meg. A CO2 lézer nagyobb hőhatását viszont elsősorban a fertőzött, vagy éppen vérzékeny szövetek eltávolításában használhatjuk ki.

E két (jelenleg egyáltalán létező) sebészi lézerberendezés birtokában tehát Klinikánk bőrgyógyász szakorvosa régiónkban egyedülállóan, minden lézerrel kezelhető elváltozás esetében az annak leginkább megfelelő, optimális lézerkezelést választhatja betegeink minél gyorsabb és szebb eredményt adó gyógyulása érdekében.