Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

LÉZER KEZELÉSEK

Lézersebészet

Sebészi lézerek

Egészségügyi Szolgáltató Központunkban mindkét napjainkban egyáltalán létező sebészi lézertípus megtalálható, azokkal évek óta sikerrel és nagy gyakorlattal dolgozunk. Igazi különlegesség, mellyel 2003 óta régiónkban a mai napig egyedülállóan rendelkezünk és dolgozunk, az 1998 előtt nem is létező lézertípus, az Erbium-YAG berendezésünk. Hihetetlen precizitásával a legfinomabb bőrsebészeti beavatkozások elvégzésére is alkalmas, hegesedés hátrahagyása nélkül. A kezelés során olyan minimális fájdalom lép fel, hogy injekció alkalmazása többnyire nem szükséges, érzéstelenítő krém használata is elégséges. Alkalmas pl. zavaró bőrkinövések, fibromák, apró ráncok vagy bőregyenetlenségek nyom nélküli (!) megoldására is (lsd. orvosi felhasználás).

A továbbiakban a két sebészi lézerberendezés technikai felépítéséről valamint felhasználási lehetőségeiről tudhatunk meg bővebbet.

1. CO2 – széndioxid lézer

Jó hatásfoka és nagy teljesítménye miatt a gázlézerek között a legjelentősebb az orvosi gyakorlatban. Az aktív lézeranyag a széndioxid gázon kívül nitrogént és héliumot is tartalmaz. A CO2 lézer 10,6 µm (mikrométer) hullámhosszúságú – több egymáshoz közel eső hullámhosszat tartalmazó – nyalábot bocsát ki, a gázlézerek közül a legjobb hatásfokkal (10-15%). Az orvosi felhasználásban a 100 Watt alatti berendezések terjedtek el. A CO2 lézer folyamatos üzemű, ezért elektromechanikus fényzárral látják el, amit az orvos lábkapcsolóval üzemeltet. A fényzár egyúttal lehetőséget ad a kezelőpanelen előre beállított időtartamú impulzus kibocsátására is. A nagy víztartalmú szövetek kitűnően abszorbeálják (nyelik el) a lézerfényt, a becsapódás helyén szöveti vaporizációt eredményezve (vagyis a szövetek elgőzölögtetését okozva).

Az általunk használt 25 Wattos, Lasram gyártmányú, Opal 25 típusú gép szintén rendelkezik ezen előnyös tulajdonságokkal. Részben ezen berendezéssel, részben a korábban alkalmazott Ambulaser SDJ-3-15 típusú lézerünkkel 2001 óta számtalan lézersebészeti beavatkozás tapasztalata alapján állíthatjuk: ezen lézertípus a bőrgyógyászati – sebészeti alkalmazásban a legsokoldalúbban használható, főként vérzékeny szövetek vágása vagy elpárologtatása során pedig szinte nélkülözhetetlen eszköz. További információk a sebészi lézerek szöveti hatásairól lsd. orvosi felhasználás című menüpontban.

2. Erbium-YAG lézer

A YAG lézerek közös alkotóeleme az Yttrium-Alumínium-Gránát (Y3A15012) kristály. Jó hővezető képessége lehetővé teszi folyamatos üzemű lézerek előállításához; felhasználásával, különböző fémekkel szennyezve különböző lézereket kapunk. A szennyező fémion lehet neodínium, holmium, erbium. Az első Erbium-YAG lézer 1998-ban jelent meg a világon. Berendezésünk, a bőrgyógyászat – kozmetológiában legújabb, rendkívül precíz beavatkozásokat lehetővé tevő Erbium-YAG lézer, egy Fotona® gyártmányú Fidelis XS, hazánkban ritkaságnak számít.

Közepes infravörös tartományban működik, hullámhossza 2900 nm. Impulzus üzemű lézer. Kitűnő szöveti effektusára jellemző, hogy a szöveti termodestrukció rendkívül szűk sávra korlátozódik, vagyis a környező szöveteket rendkívüli módon megkíméli a felmelegedéstől, és ezzel természetesen a hőkárosodástól. Olyan finom beavatkozásra alkalmas ez a lézersugár, hogy a retinán lehet vele vágni.

További, gyakorlati információkat a sebészi lézerek szöveti hatásairól az orvosi felhasználás című menüpontban talál.