Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

BOTOX RÁNCKEZELÉS

Gyakori kérdések a Botox izzadáskezelésről (FAQ)

Ezen az oldalon a gyakran feltett kérdésekre igyekszünk válaszolni. Amennyiben mindezek ellenére nem találja meg az Önt személyesen érdeklő választ, a keszthelyi Euromedica Egészségügyi Szolgáltató Központ szívesen válaszol kérdéseire az elérhetőségben megadott telefonszámokon, vagy e-mailben, minden hétköznap reggel 8 és délután 18 óra között. Legyen azonban figyelemmel arra a tényre, hogy az e-maileket (szervezési okokból) csak némi késéssel tudjuk megválaszolni. A gyors kapcsolatfelvétel céljából kérjük, hívjon bennünket telefonon!

Veszélyes-e a Botox kezelés?

A beavatkozás biztonságos, sok millió páciens kezelését végezték már el világszerte ezzel az anyaggal, nagyjából a kilencvenes évek közepe óta. A kezeléshez használt anyag mennyisége rendkívül csekély, és csak célzottan ott hat, ahová a beadás történt.

Mely területen alkalmazható a Botox izzadáskezelés?

Csaknem minden esetben a hónalji fokozott izzadás kezelésére használjuk a Botoxot, de tenyéri és talpi kóros, kifejezett izzadás esetén is alkalmazható.

Fáj-e a kezelés?

A kezelés – bátran kijelenthetjük – nem fáj. A beavatkozáshoz nincs szükség sem altatásra vagy narkózisra, sem pedig helyi érzéstelenítésre. Néha szükséges lehet a kezelt területet hűtő géllel előkezelni, ezt azonban csak nagyon ritkán alkalmazzuk, mivel a szúrások csak nagyon kis kellemetlenséggel járnak, maga a kezelés pedig néhány perc alatt, tehát még az előkészítéssel együtt is (10-15 perc) rendkívül gyorsan lezajlik. Nagyon érzékeny bőrű betegeinknél lehetőség van érzéstelenítő krém alkalmazására is.

Ha nem folytatom a kezelést a későbbikben, erősebben fogok-e izzadni?

A hatás elmúltával – amennyiben a páciens nem ismétli meg a Botox kezelést – az izzadás természetesen nem lesz fokozottabb (ezt a kérdést érdekes módon pácienseink szinte mindegyike felteszi többnyire már az első találkozáskor). Nyilvánvaló: ha az anyag hatása megszűnik, legfeljebb a kiindulási állapot állhat vissza, vagyis az izzadás nem erősödhet a jövőben.

Mikor észlelhető már és mennyi ideig tart a kezelés hatása?

A hatás, vagyis az izzadás csökkenése már 4-5 nap alatt észlelhető, a hatás azonban teljes mértékben kb. 10 nap alatt épül fel, majd pedig kb. 6-12 hónapig tart. Ezután az ingerület átvitel az idegsejtek és az izom közt helyreáll, és az izomzat újra képes az összehúzódásra, ill. a verejtékezés újra a korábbi szintre erősödhet. Emiatt szükséges a Botox kezelést időszakosan megismételni a kívánt hatás fenntartásához.

Marad-e valami nyoma a Botox kezelésnek?

Közvetlenül a kezelés után a szúráspontok helyén nagyon ritkán bőrirritáció és enyhe duzzanat alakulhat ki, ezek azonban maximum egy napon belül megszűnnek.

Mire vigyázzak a Botox kezelés után?

A kezelt területet ne érintsük meg, főként ne masszírozzuk vagy nyomkodjuk! Ne használjunk aznap semmiféle kozmetikumot, de másnaptól már mindezen óvintézkedések „érvényüket vesztik”. Nincs semmifajta egyéb elővigyázatosság, amire figyelnünk kellene: a kezelés rendkívül biztonságos.

Kiknél nem alkalmazható a Botox kezelés?

Terhesség és szoptatás esetén nem végezzük a kezelést. Bizonyos idegrendszert érintő betegségek, valamint izomműködéssel kapcsolatos zavarok is kizárják a pácienst a kezelhetőek köréből. Kijelenthetjük azonban, hogy az első konzultációt követően a Botox kezelés szinte minden alkalommal mindenkinél probléma nélkül, biztonságosan, akár azonnal el is végezhető.

Az Ön kérdésére nincs itt válasz?

Kérdezzen tőlünk bátran: telefonon és e-mailen is állunk rendelkezésére! (30/902-9169, 83/510-724, ill. info@euomedica.hu)

További hasznos témák, kapcsolódó linkek:
Euromedica - hívjon minket