Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

BOTOX RÁNCKEZELÉS

Gyakori kérdések a Botox ránckezelésről (FAQ)

Ezen az oldalon a gyakran feltett kérdésekre igyekszünk válaszolni. Amennyiben mindezek ellenére nem találja meg az Önt személyesen érdeklő választ, a keszthelyi Euromedica Egészségügyi Szolgáltató Központ szívesen válaszol kérdéseire az elérhetőségben megadott telefonszámokon, vagy e-mailben, minden hétköznap reggel 8 és délután 18 óra között. Legyen azonban figyelemmel arra a tényre, hogy az e-maileket (szervezési okokból) csak némi késéssel tudjuk megválaszolni. A gyors kapcsolatfelvétel céljából kérjük, hívjon bennünket telefonon!

Veszélyes-e a Botox kezelés?

A beavatkozás biztonságos, sok millió páciens kezelését végezték már el világszerte ezzel az anyaggal, nagyjából a kilencvenes évek közepe óta. A kezeléshez használt anyag mennyisége rendkívül csekély, és csak célzottan ott hat, ahová a beadás történt.

Mely területen alkalmazható a Botox ránckezelés?

Alapvetően minden ránc kezelhető, melyet a mimikai izommozgás hoz létre az arcon. Jellemzően a homlokráncok, az ún. "haragos" ráncok (a szemöldökök közti mély, függőleges ráncok), ill. a szem környéki "szarkalábak" botoxozhatóak kitűnő eredménnyel. A száj körüli ráncok, a "cigarettás" ill. "marionett" ráncok optimális megoldásában inkább a hyaluronsavas ráncfeltöltést alkalmazzuk.

Természetellenes lesz-e az arckifejezésem?

A helyesen kivitelezett kezelés után arcunk soha nem lesz kifejezéstelen, mimikátlan vagy éppen mimikaszegény, vagyis nem a beavatkozás ténye „tűnik fel” társunknak vagy ismerőseinknek, hanem az arc kipihent, szép és természetes volta. A látványosan mimikaszegény, merev arc a nem megfelelően (pl. túlzottan gyakran, nagy mennyiségekkel történő, vagy éppen nem az előírt területekre) beadott Botox hatására alakulhat ki csak. A sokszor csaknem ijesztő képek alapján sokan hiszik tehát tévesen, hogy ez a megfelelően kivitelezett Botox kezelés normális, kívánt esztétikai eredménye.

Fáj-e a kezelés?

A kezelés – bátran kijelenthetjük – nem fáj. A beavatkozáshoz nincs szükség sem altatásra vagy narkózisra, sem pedig helyi érzéstelenítésre. Néha szükséges lehet a kezelt területet hűtő géllel előkezelni, ezt azonban csak nagyon ritkán alkalmazzuk, mivel a szúrás csak nagyon kis kellemetlenséggel jár, maga a kezelés pedig kb. 5 perc alatt, tehát még az előkészítéssel együtt is (10-15 perc) rendkívül gyorsan lezajlik. Nagyon érzékeny bőrű betegeinknél lehetőség van érzéstelenítő krém alkalmazására is.

Ha nem folytatom a kezelést a későbbikben, mélyebbek lesznek-e a ráncaim?

A hatás elmúltával – amennyiben a páciens nem ismétli meg a Botox kezelést – ráncai nem lesznek mélyebbek vagy csúnyábbak (ezt a kérdést érdekes módon pácienseink szinte mindegyike felteszi többnyire már az első találkozáskor). Nyilvánvaló: ha az anyag hatása megszűnik, legfeljebb a kiindulási állapot állhat vissza, a ráncok mélyebbek vagy kifejezettebbek nem lehetnek a jövőben.

Mikor látható már és mennyi ideig tart a kezelés hatása?

A kezelés eredménye általában már néhány nap múlva észlelhető (az esetek többségében a 2.-7. nap között alakul ki a hatás). Többnyire két hét múlva észleljük a maximális hatás kialakulását. Idővel aztán a kezelt izom teljes mértékben újra regenerálódik, és a csökkent vagy éppen csaknem teljesen megszűnt izommozgás újra visszatér. Átlagosan 3-6 hónap alatt áll vissza a páciensek legnagyobb részénél a korábbi, teljes izomfunkció. A ráncok azonban általában sokkal kevésbé kifejezettek ilyenkor is, mint amilyenek a kezelés előtt voltak.

Marad-e valami nyoma a Botox kezelésnek?

Közvetlenül a kezelés után a szúráspontok helyén nagyon ritkán bőrirritáció és enyhe duzzanat alakulhat ki, ezek azonban maximum egy napon belül megszűnnek. Nagyon ritkán (főként a szarkalábak kezelésekor) bevérzés azért kialakulhat. Ennek nyilvánvaló oka az, hogy a külső szemzug területén (az apró injekciók ilyenkor itt történnek) nagyon vékony a bőr, a kis bőrerek pedig rendkívül sérülékenyek. Ez a kozmetikai „probléma” azonban szintén nagyon gyorsan megszűnik.

Mire vigyázzak a Botox kezelés után?

A kezelés napján, a kezelést követően néhány óráig kerüljük a lehajolást, ne feküdjünk le, vagyis lehetőség szerint függőleges helyzetben maradjunk. A kezelt területet ne érintsük meg, főként ne masszírozzuk vagy nyomkodjuk! Végezzünk minimálisan 4-5 órán keresztül többszöri erőteljes mimikai mozgást a kezelt arci régióban (pl. homlok kezelés esetén homlokráncolást), hogy az anyag könnyebben beépülhessen az idegvégződésekhez. Ne használjunk aznap semmiféle kozmetikumot, de másnaptól már mindezen óvintézkedések "érvényüket vesztik".

Kinknél nem alkalmazható a Botox kezelés?

Terhesség és szoptatás esetén nem végezzük a kezelést. Bizonyos idegrendszert érintő betegségek, valamint izomműködéssel kapcsolatos zavarok is kizárják a pácienst a kezelhetőek köréből. Kijelenthetjük azonban, hogy az első konzultációt követően a Botox kezelés szinte minden alkalommal mindenkinél probléma nélkül, biztonságosan, akár azonnal el is végezhető.

Az Ön kérdésére nincs itt válasz?

Kérdezzen tőlünk bátran: telefonon és e-mailen is állunk rendelkezésére! (30/902-9169, 83/510-724, ill. info@euomedica.hu)

További hasznos témák, kapcsolódó linkek:
Euromedica - hívjon minket